Chinese Geneeskunde

Over de Chinese Geneeskunde

4000 jaar oud.

In tegenstelling tot andere geneeswijzen heeft de Chinese geneeskunde zich reeds 4000 jaar lang ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is deze uitgegroeid tot een zeer uitgebreid en waardevol systeem dat een grote bijdrage aan de huidige westerse gezondheidszorg kan leveren.

De Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem waarbij niet alleen naar de ziekte of klacht gekeken wordt, maar naar de gehele mens in relatie tot zijn omgeving en hoe deze elkaar wederzijds beïnvloeden.

 

In onze westerse cultuur wint deze gedachte ook steeds meer terrein: het lichaam, de geest en de omgeving van de mens functioneren in samenhang met elkaar. De reguliere westerse geneeskunde en antiepileptic meds kunnen zodoende naast elkaar worden toegepast en elkaar aanvullen.

Dit brengen wij in de praktijk door een intensieve samenwerking met huisartsen en specialisten uit de regio. En natuurlijk ook door onze eigen werkervaring. Wij hebben zelf jaren als arts of fysiotherapeut binnen de reguliere geneeskunde gewerkt.