Wie zijn wij

els_2014

Els Dommerholt

Acupuncturist NVA en NAAV/ arts

Tijdens en na mijn studie geneeskunde studeerde ik acupunctuur in Nederland en Engeland (International College of Oriental Medicine) bij J.D. van Buren.

Geregistreerd arts-acupuncturist sinds 1982, sinds 1999 ook Chinees fytotherapeut (kruidengeneeskundige).

Na mijn huisartsenopleiding in Apeldoorn ben ik deze acupunctuurpraktijk begonnen (1984) in nauwe samenwerking met verschillende huisartsen.

Sinds 1987 werken wij in het huidige Centrum voor Chinese Geneeskunde aan de Zilverschoon.

karin_2014

Karin van Teylingen

Acupuncturist NVA / fysiotherapeut

Na mijn studie fysiotherapie (1980) heb ik de acupunctuuropleiding gevolgd van de International College of Oriental Medicine van J.D. van Buren en ben ik afgestudeerd aan de Nei Tjing.

Mijn eindscriptie had als onderwerp "Onvruchtbaarheid". Sinds 1987 ben ik werkzaam als acupuncturist (lid NVA).

Mijn betrokkenheid bij de acupunctuur heb ik vergroot door in 2000 actief Kaderlid te worden van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), als ook deze vereniging te vertegenwoordigen in de Koepel Alternatieve Behandelwijzen.

maaike_averink_nieuw

Maaike Averink

Acupuncturist Zhong

Al jaren had ik de wens om mijn interesse voor de Oosterse visie op gezondheid en welzijn te integreren met de reguliere geneeskunde. Tijdens mijn vierjarige studie Integratiegeneeskunde aan de HWA To International University of TCM in Koog aan de Zaan (2010-2014), waar een duidelijke nadruk lag op het slaan van bruggen tussen beiden, ging deze wens in vervulling. Gaandeweg combineerde ik mijn coachingsachtergrond met de Chinese filosofie, en ontwikkelde ik mij verder tot acupuncturist.

Hierna heb ik binnen mijn eigen praktijk, en twee jaar in een grote acupunctuurkliniek, mijn ervaring verder uitgebouwd. In deze periode heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van pijnklachten en (poly) neuropathie (zenuwpijnen). Ik maak hierbij met name gebruik van de zeer effectieve methodes van Dr. Tan en Master Tung. Innovatieve ontwikkelingen binnen de acupunctuur en complementaire geneeskunde volg ik op de voet via nascholingen. Per heden bied ik mijn opgedane ervaring aan bij het Acupunctuur Centrum Apeldoorn!

IMG_2034

Pepijn Zuurdeeg

Acupuncturist Zhong

Al sinds de jaren 90 ben ik geïnteresseerd in het zelfhelende vermogen van ons lichaam door het beoefenen van Kungfu. Sindsdien heb ik me vanuit nieuwsgierigheid verdiept in verschillende facetten van de Oosterse geneeskunst. Uiteindelijk ben ik begonnen bij HWA To University of TCM in Koog aan de Zaan (2010-2014) en vervolgens de TCMA opleiding te Amsterdam waaraan ik in 2017 ben afgestudeerd als acupuncturist. Kort daarna ben ik mijn praktijk Dynamic Balance Acupunctuur begonnen in Oosterbeek.

Acupunctuur heeft mij geholpen bij verschillende pijnklachten en een burn-out. Daarom heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren op deze gebieden. Voor deze en eventueel andere klachten kun je een afspraak bij me maken op de woensdag en donderdag in Acupunctuur Centrum Apeldoorn.
Tijdens de behandelingen werk ik graag interactief met de patiënt om deze volledig te betrekken bij zijn of haar genezingstraject. Ik maak veel gebruik van (Japanse) buikacupunctuur en -diagnostiek die het interactieve karakter van mijn behandelingen versterken.